Renault firar F1-titeln med Megane RS-specialare

Om någon F1-intresserad mot förmodan har missat att Renault tog hem F1-titeln förra året så blir de påminda nu. Renault släpper specialmodellen Megane RS Red Bull Racing RB8 för att fira sin seger.

Renault är duktiga på att bygga sportiga RS-versioner av Megane och de är nästa lika duktiga på att spotta ur sig olika specialutgåvor av sina olika modeller. Megane RS finns sedan en tid tillbaka i specialutförandet Red Bull Racing RB7 men nu släpps ytterligare en variant.

 Som ett led i firandet av Renaults seger i konstruktörsmästerskapet i Formel 1 i fjol har man tagit fram nya Megane RS Red Bull Racing RB8. Den nya specialversionen lackeras i samma djupt mörkblåa kulör och röda detaljer som Formel 1-bilen och på insidan förgylls bilen av Red Bull Racing-logotyper på trösklarna och stolsryggarna. Utvändigt syns dessutom en stiliserad lagerkrans på de bakre sidorutorna, bara för att Renault vill skryta lite extra med att de vann. I övrigt får den nya RB8-versionen samma Bridgestone-däck som sitter på Megane Trophy-bilen. Megane RS Red Bull Racing RB8 ska bara byggas i 30 exemplar och alla verkar dessvärre vara tingade av den brittiska marknaden. Här i Sverige får vi alltså även fortsättningsvis hålla till godo med RB7-modellen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!