090901-renault-fluence

Renault Fluence – inte för oss

Nu utökar Renault sitt modellprogram med den nya mellanstora sedanen Fluence. Hit till Västeuropa lär Fluence aldrig komma, men i Turkiet, Ryssland och Rumänien väntas Fluence bli nästa storsäljare.

På 2004 års Parissalong visade Renault det stilfulla konceptet Fluence. De flesta väntade sig nog att den läckra coupén skulle förvandlas till en lika läcker produktionsbil. Fem år senare vet vi att det inte riktigt blev så. Fluence har i stället förvandlats till en mellanstor sedanmodell som ska säljas på utvecklingsmarknaderna Turkiet, Ryssland och Rumänien. Fluence placerar sig storleksmässigt mellan Mégane och Laguna och ska tillverkas i Renaults fabrik i turkiska Bursa.

Trots att Renault Fluence bara ska säljas i Turkiet, Ryssland och Rumänien är det inte tal om någon barskrapad budgetmodell. Säkerhetsutrustningen ska vara i nivå med det övriga modellutbudet och består bland annat av sex airbags, antisladdsystem och nödbromsassistans. När det gäller komfortutrustning finns MP3/CD-stereo, Bluetooth-anslutningsmöjlighet, luftkonditionering och ett navigationssystem speciellt framtaget för Fluence av Tom Tom som finns som tillval för 500 euro. Renault har ansträngt sig för att sänka de löpande kostnaderna så mycket som möjligt bland annat genom att förlänga serviceintervallet till 3 000 mil.

När försäljningen startar i november finns sex motoralternativ tillgängliga. Två bensinmotorer på 1,6 och 2,0 liter som levererar 110 respektive 140 hästkrafter, samt fem dieselalternativ som alla baseras på 1,5dCi. 1,5-litersdieseln kan fås i utföranden från 85 till 110 hästkrafter. Alla dieselalternativ uppges släppa ut 119 gram koldioxid per kilometer. Den starkaste dieselmotorn kan fås med dubbelkopplingslåda (DCT).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!