060929_renault_koleos

Renault Koleos Concept - Frankrikes första suv

De franska biltillverkarna har varit bland de få som inte släppt en suv på marknaden. Det tog några år, men nu är i alla fall Renault Koleos Concept här, fransmännens första moderna suv.

Koleos, som utvecklats tillsammans med Nissan, kommer att bli en riktig bil, men inte förrän 2008. Den är än så länge väldigt mycket koncept och ganska långt ifrån färdig produktion. Men det är ändå ett nytt chassi och självklart ett väl utvecklat fyrhjulsdriftssytem.

Den är 4,52 meter lång, 1,90 meter bred och 1,7 meter hög så det är ingen jättesuv utan mera är mera åt crossover hållet.

Under huven sitter en 2-liters turbodiesel med partikelfilter som ger 180 hästkrafter och den driver på hjulen med hjälp av en sexväxlad manuell låda.

19-tumsfälgarna med det specialgjorda mönstret passar perfekt i de stora hjulhusen.

I övrigt är det ingen särskilt innovativ suv Renault visar upp utan det känns som att de gör en mest för att de måste eftersom alla andra har en. Tyvärr kommer vi få vänta ända till 2008 för att få se hur det egentligen ligger till och vem vet, den färdiga versionen kanske är väldigt innovativ. Har du vägarna förbi Paris i dagarna är dock ett tips att ta en titt på Koleos med egna ögon i Renaults monter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!