Renault Laguna facelift nummer två

Renault Laguna är inte direkt bilen man tänker på varje dag. Den för en ganska anonym tillvaro här i Sverige, men den finns och nu justeras den lite för att locka lite extra så här sista tiden livet.

Renault Laguna av nuvarande tredje generation lanserades redan hösten 2007. Mot slutet av 2010 presenterades en uppdaterad version inför nästkommande år och nu är det dags igen, strax innan Laguna III kastar in handduken för gott. Årets facelift är en ganska mild sådan och Renault själva använder inte ordet facelift utan benämner uppdateringarna som ”Laguna Collection 2013”.

 Exteriört är det små förändringar. I fronten har man bytt ut de runda dimljusen till LED-varselljus som är integrerade i kromribborna som flankerar grillens nederdel. Nya 16- och 17-tums lättmetallfälgar är den andra och sista exteriöra förändringen.

 Interiört är nyheterna Renault R-Link multimedia/infotainment-system med sjutums pekskärm, utökat ljudsystem från Bose samt uppdaterade klädslar och dekorpaneler.

 På den tekniska sidan hittar vi 4Control-chassi med fyrhjulstyrning som ska göra körningen tryggare och roligare. 4Control är tillgängligt till alla motorer bortsett från de minsta på både bensin- och dieselsidan.

 Renaults EDC-dubbelkopplingslåda blir tillgänglig till alla motoralternativ. När EDC-lådan är kopplad till dieselmotorn 1,5 dCi 110 landar förbrukningen på 0,43 liter per mil och utsläppen på 113 gram per kilometer. Siffrorna gäller för sedan- och coupémodellen. För kombiversionen är utsläppssiffran något högre, nämligen 115 gram per kilometer. Med manuell låda är siffrorna aningen lägre, 109 respektive 112 gram per kilometer.

 Andra dieselalternativ är 2,0 dCi som finns med antingen 130, 150 eller 175 hästkrafter samt V6 dCi med 240 hästkrafter.

 Bensinalternativen är två till antalet. 2,0 16V heter den ena, den andra TCe 180. Förstnämnda har sexväxlad manuell låda, sistnämnda automatlåda, även där är det sex växlad som gäller.

 Säljstart för Renault Laguna Collection 2013 är det i mitten av juni.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!