100902-renault laguna

Renault Laguna lyfter ansiktet

Det är tre år sedan tredje generationen Renault Laguna såg dagens ljus. Tre år betyder oftast en välförtjänt föryngringskur, så även i fallet Laguna. Här är de första bilderna på Laguna årsmodell 2011.

På Parissalongen om ungefär en månad ska Renault visa upp sitt flaggskepp Laguna (Latitude tar dock snart över den rollen) i ansiktslyft version.

Som vi kan se på de första bilderna nedan handlar det om en tydlig förändring i fronten med nya strålkastare och ny stötfångare samt spoiler. Den nya mer framträdande grillen får Laguna att se betydligt hungrigare ut än tidigare. Hur nyheterna ser ut bak på bilen är i dagsläget okänt, men räkna med att även denna del tuffas till en aning.

Även interiört uppdateras det och ett nytt navigationssystem från TomTom ska tillgängliggöras.

Maskinellt sett spretar förhandsuppgifterna rejält. Vissa pratar om att dieseln 1,5 dCi på 110 hästkrafter ersätts med en på 105 hästkrafter som klarar 120-gramsvallen, andra pratar om att det är 110-hästarsmaskinen kvarstår men med sänkta utsläpp. Även 150-hästardieseln med automatlåda sägs försvinna och att en ny 175-hästars kommer in som ersättare, även den med automatlåda.

Exakt vilka förändringarna är får vi veta om cirka en månad när det är dags för den stora bilsalongen i Paris.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!