061004_megane_f1

Renault Mégane blir F1-bil!

Renault har gjort en Formel 1-modifierad Mégane. Det är alltså en Mégane som blivit Renault-gul, fått F1-teamets dekaler och fem extra hästar jämfört med vanliga Mégane Renaultsport.

Ingen större spark framåt effektmässigt alltså. De 225 hästar du normalt får ur den fyrcylindriga 2-litersturbo har nu blivit 230.

Namnet är i alla fall häftigare än det gamla. Mégane Renaultsport F1 Team R26. Okej, det är längre i alla fall.

Det är dock inte så mycket som ändrats från ursprungsversionen. Chassit ska tydligen vara något mer anpassat för bankörning, 0-100 km/h tar 6,2 sekunder, 0,1 sekunder snabbare än med den vanliga. Utblåset har fixats till så det låter otroligt maffigt för att vara en Mégane och så är det lite kosmetiska förändringar. Annars är skillnaderna otroligt små, det är en mindre ansiktslyftning med F1 som tema helt enkelt.

Inte desto mindre är den häftig, äntligen använder någon av de ”vanliga” biltillverkarna sitt F1 arv som marknadsföring. Den lär dock inte komma till Sverige utan kommer att rikta sig främst till de brittiska bilköparna där bilen kommer kosta runt 270 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!