Renault Megane GT 220 Foto: Renault

Renault Megane GT 220 - R.S. i kombikaross

Nu presenteras Renault Megane Sport Tourer i en prestandaversion. Med 220 hästkrafter blir den en riktig dräpare för den sportiga barnfamiljen.

I Sverige finns inte många av Renaults prestandamodeller men nu  kommer det kanske att förbättras. Nya Renault Megane Sport Tourer GT 220  har ett av bilhistoriens längst namn men det kanske behövs om man ska  ta sig an storheter som Ford Focus ST Kombi.

Megane Sport Tourer GT 220 drivs av en nedtrimmad version av motorn  från Megane R.S. Tvålitersmaskinen levererar i det här utförandet 220  hästkrafter och 340 newtonmeter. Trots start/stopp-systemet landar  bränsleförbrukningen vid blandad körning på 0,73 liter per mil och  häftiga 169 gram per kilometer.

Renault Sports ingenjörer har baserat chassit på komponenter från  Megane R.S. Även de sportbetonade Continental-däcken har hämtats från R.S.  men är skodda på nydesignade 18-tummare. Bortsett från styrningen, som har omkalibrerats för bättre skärpa, är det mesta standard.

På insidan hittar vi nya kraftigt skålade stolar och en greppvänlig ratt med röda sömmar. Växelspaksknopp och pedaler i aluminium är även specifikt för GT 220. Om man mot förmodan skulle glömma bort att man sitter i en speciell bil finns ett numrerat plakat under mittkonsolen som påminner.

Exteriört skiljer GT 220 från övriga modeller genom ett antal  GT-emblem och att flertalet karossdetaljer är målade i samma färg som  övriga karossen. Fram hittar vi en djupare frontspoiler med tre separata  luftintag. Varselljusen har flyttats ner till spoilern från att  tidigare ha suttit placerade under strålkastarna. De har även fått en ny  böjd form. Takrailsen och backspegelkåporna har svartmålats för  att förhöja den redan sportiga imagen. 

Renault Megane Sport Tourer GT 220 kommer att säljas i tolv länder, bland annat Sverige. De första bilarna finns hos Renault-handlarna i februari 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr