080924-renault-mégane-3d

Renault Mégane tredörrars avslöjad

För bara ett par veckor sedan blev nya Renault Mégane officiellt presenterad med bilder och information. Då handlade det bara om femdörrarsversionen medan det var tyst om syskonet med två dörrar färre. Nu har de första bilderna på tredörrarsversionen dykt upp.

När Renault i början av september presenterade nya Mégane som femdörrars uttryckte man sig om bilens sportighet. Visst kan den ses som mer sportig än förra generationen, men frågan är om det inte var tredörrarsversionen som fransmännen hade i åtanke när de skrev pressmeddelandet den gången.

Renault har i stort sett inte nämnt något om nya Mégane med tre dörrar, men enligt vissa rykten så kan den eventuellt dyka upp tillsammans med femdörrarsversionen i Paris om knappt två veckor. Hur det än blir så kan vi redan i dag se bilder på hur Mégane med färre dörrar ser ut då bilder har läckt ut från europeiska motsvarigheten till svenska PRV.

Den sportigare profilen med bland annat mer framåtlutad bakruta kan härledas till den konceptbil Renault visade upp på bilsalongen i Genève i mars tidigare i år – Mégane Coupe Concept, du vet bilen med gigantiska måsvingar.

Som tur är så är dörrarna på tredörrarsversionen av Mégane inte lika stora och långa som på konceptbilen. Det hade varit en aning opraktiskt på stormarknadernas trånga p-platser.

Förutom avsaknaden av två bakdörrar samt mindre glasytor är de båda Mégane-syskonen i all hast väldigt lika varandra.

Mer information om tredje generationen Mégane, så som motoralternativ och teknikfakta, hittar du om du klickar på länken under bildspelet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!