080911-renault-ondelios

Renault Ondelios fulländar den franska koncepttrion

De franska koncepten Peugeot RC… och Citroën Hypnos får sällskap på Parissalongen. Senast i raden av franska konceptbilar är Renault Ondelios – en 4,8 meter lång crossover med hybriddrift.

Renault vill inte vara sämre än sina franska kollegor på den stundande Parissalongen. Därför kan vi nu se deras nya Ondelios Concept. Ondelios beskrivs som en lyxig crossover utformad för de miljömedvetna bilköparna. Det är ingen liten pjäs Renault kommer att släpa in på mässgolvet. Ondelios mäter 4,8 meter på längden, strax över 2 meter på bredden och 1,6 meter på höjden. På bild maskeras dock storleken något av de gigantiska 23-tumsfälgar bilen står på. Vad det gäller designen säger sig Renault ha låtit sig inspireras av rörelse i stället för fart. Insteget till kupén sker via ett par gigantiska dörrar i måsvingestil. Stora glasytor ska ge en luftig känsla. Sex personer ryms i tre sätesrader och de kan underhållas via ett antal skärmar placerade runtom kupén.

Kraften kommer från en 2,0-liters dCi turbodiesel som ger 205 hästkrafter och 450 Nm. Dieselmotorn får dock hjälp av ett par elmotorer på 20 kW som är kopplade till ett gäng lithiumjonbatterier. Allt detta gör att den stora bilen rör sig relativt lätt. 0-100 km/h ska gå på 7,8 sekunder. Bränsleförbrukningen ska ändå stanna på 0,45 liter per mil och utsläppen av koldioxid inte överstiga 120 gram per kilometer. Kraften fördelas till alla fyra hjul via en nyutvecklad halvautomatisk växellåda i sju steg.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!