060719_scenic

Renault Scénic får försiktig facelift

Det är den femsitsiga Scénic samt sjusitsiga Grand Scénic som får sig en försiktig ansiktslyftning. De nya versionerna visas just nu på London Motorshow och beräknas nå hallarna till hösten.

Utvändigt märks små förändringar såväl fram som bak. Stötfångarna har designats om och går nu att beställa i samma kulör som bilen. I akterlyktorna har gammal glödlampteknik fått ge plats åt LED-teknik. Grillen har också fått en mer markerad V-form.

Inuti har materialen setts över och ny teknik införts. Från tillvalslistan märks bland annat automatisk parkeringsbroms, parkeringssensorer även fram och omfattande infotainment-system.

Renault inför även en version av Grand Scénic med bara fem säten. Denna ska erbjuda rymligare bagageutrymme samt större svängrum för baksätespassagerarna.

Motorerna finns i otaliga varianter. Dieselmotorerna spänner över 1,5-2,0 liter och 85-150 hk. De bensindrivna är fyra stycken mellan 1,4 och 2,0 liter och 100-165 hk.

Växellådorna finns både manuella och automatiska med fem eller sex steg.

Säkerheten som i tidigare Scénic fått mycket beröm (fem stjärnor i Euro-NCAP) förefaller oförändrad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!