Renault ska visa ny design med Ross Lovegrove

I april ska Renault på designmuseet La Triennale di Milano visa upp ett helt nytt designgrepp när det kommer till bilar. Till sin hjälp har man tagit Ross Lovegrove.

Exakt vad det är för bil Renault ska visa upp i Milano 8 april klockan 12.00 vet vi inte. Det enda vi vet är att bilen är en konceptbil som ska understryka Renaults designstrategi och samtidigt undersöka nya formspråk. Till sin hjälp har man tagit industridesignern Ross Lovegrove som bland annat är känd för Sonys Walkman (freestyle som det hette i Sverige) och datorer från Apple.

 Formgivningen sägs ”undersöka naturen, dess system och energitransaktioner”. Detta ska i sin tur ska skapa en medvetenhet och förståelse hos oss för ”dessa fenomen och nuvarande effekter”. Något i den stilen, flummigt är det i alla fall.

 Det vi ser av bilen är en halvt futuristisk bakända med lysdioder som pryds av en ovanliggande vinge. Vi ser också fälg och däck som inte bara ser svårtvättade ut utan även påminner om kärl eller rötter på växter. Däcken är färgglada och hela hjulet påminner om det luftfria hjulet.

 Fälgdesignen går igen i det som tros vara strålkastaren.

 8 april vet vi mer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!