090429-renault-twingo-cab

Renault Twingo Cab kommer 2010

Renault är i full gång att utveckla en konkurrent till Peugeot 207 CC. En liten cabriolet-modell baserad på Twingo ska vara färdig redan nästa år. Men någon plåtcab ser det inte ut att bli. I stället kan det vara tal om en liten och enkel sportroadster.

Renault var tidiga att ta rygg på Peugeots framgångar med plåtcabbarna. Kort efter lanseringen av 307 CC kom Renault Mégane CC. Den riktigt framgångsrika plåtcabben – 206 CC och senare 207 CC – har dock fått regera ohotad. Nu är det snart slut med det. Vi har sett spionbilder på den kommande bilen och nu bekräftas den av Renault själva.

Yves-Eric Morel, vice chef för Renaults småbilsavdelning, bekräftar i samtal med Automotive News Europe att företaget arbetar på en ny, liten cabriolet. Enligt Morel ska den nya bilen börja säljas redan nästa år, vilket tyder på att premiärvisningen kan ske på höstens Frankfurtsalong. Morel triggar vårt intresse när han fortsätter med att säga att det inte är tal om någon Twingo CC, den nya cabben ska bli en nischmodell som ska vara något annorlunda, något som ska ge hela Renault-märket en boost. Kanske blir det en liten ärtig roadster i stället för en vanlig cab? Morel vill dessvärre inte avslöja några detaljer om den kommande bilen men det spekuleras redan vilt om hur Twingo-cabben blir. Obekräftade uppgifter säger att Renault skippar en komplicerad plåttakslösning till förmån för en enkel och billig tygsufflett som manövreras med handkraft. Syftet med detta skulle framförallt vara att hålla priset nere för att ge konkurrenterna Peugeot 207 CC och Opel Tigra TwinTop en rejäl match. Andra uppgifter säger att Twingo-cabben ska bli en targa-lik sportroadster med en taklösning som påminner om den på Ferrari 575 M Superamerica. Det ryktas även om vilket namn den nya cabben ska få. Ett förslag är Twingup, något som Morel valde att inte kommentera i samtalet med Automotive News Europe. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!