Renault Twingo facelift officiell

Renaults minsting Twingo har uppdaterats och kommer lanseras i Sverige januari 2012.

Här är första bilderna på nya faceliftade Renault Twingo som först lanserades 2007. Efter fyra år är det alltså dags för den första uppfräschningen av designen. 

 Twingo blir först ut på banan att använda sig av Renaults nya designspråk, som framöver kommer fasas in i resten av modellutbudet. Bakom penndragen står Renaults designchef Laurens van den Acker som tog över chefsposten förra året. 

 Det som märks mest är den nya fronten, med ett större Renault-märke och lite elakare strålkastare. De små runda dimljusen har uppgraderats och är även de större och sitter längre upp på frontpartiet. 

 En helt ny Twingo står i Renaults kalender för 2013. Bland nyheterna är att den kommer utvecklas tillsammans med en ny fyrsitsig Smart och kommer enligt uppgift bli bakhjulsdriven.

Än har vi inte fått information om det blir några nya eller förbättrade motorer, men om så är fallet kommer det att presenteras när bilen får sin premiär på Frankfurtmässan i september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!