071003-twingo-nokia

Renault Twingo Nokia

Franska Renault och finska Nokia har påbörjat ett samarbete som nu mynnat ut i specialversionen Twingo Nokia. Den innehåller bland annat nyheter som bluetooth och iPod-kontakt.

Samarbetet innebär en ny rad av elektronik inuti bilen. Bluetooth, iPod-kompabilitet, USB-kontakt, fjärrdisplay och mobiltelefonkontroller är några av nyheterna. Nya Renault Twingo Nokia hyser också ett gps-navigeringssystem som är kompatibelt med Nokias telefon 6110 Navigator som man får tillsammans med köpet av bilen. MPS-kompatibel cd-radio med sex högtalare är också standard.

Bilen får dessutom ett unikt utseende med interiöra och exteriöra förändringar. Bland annat dekorer med mörk metallyta, tonad bakruta och mittkonsol med Nokia-tema.

Motorerna till Renault Twingo Nokia blir en bensinare på på 1,2 liter och 75 hästkrafter samt en diesel på 1,5 liter och 65 hästkrafter.

Bilen lanseras i Frankrike den 29 oktober. Där kommer den att kosta motsvarande 118 000 kronor för bensinaren och 131 000 kronor för dieselmaskinen.

Kort efter lanseringen i Frankrike kommer den även till Italien, Tyskland, Holland, Belgien och Slovenien. Om den kommer till Sverige är ännu okänt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!