Renault Twingo RS facelift officiell

I somras fick Renaults minsting Twingo ett facelift. Nu har turen kommit till prestandaversionerna RS och Gordini att få samma behandling.

Att även Twingo-programmets mer motorstarka bilar skulle får det facelift som vi kunde berätta om för grundmodellen i somras krävdes nog knappast någon raketforskare för att räkna ut. Faktum är dock att Renault valt att hålla både Twingo RS och Gordini på halster, och ger modellerna en uppfräschning först nu, en månad efter att ansiktslyfta vanliga Twingo nått försäljninghallarna.

Under huven är maskinen densamma i de drygt 10 000 exemplar av Twingo RS som sålts världen över innan faceliftet. 133 hästkrafter ur 1,6 liters slagvolym innebär det. Dock har teknikerna på Renault Sport (som ju RS är en förkortning av) slipat på motorns förbrukning och koldioxidutsläpp, sifforna har justerats ned med 3,0 respektive 3,2 procent, och lyder nu 0,65 l/mil och 150 gram koldioxid per kilometer.

Försäljningen startar i mitten av mars, och i Frankrike ligger priserna på 16 900 euro för RS och 18 100 euro för Gordini. Hur de ser ut i Sverige vet vi inte än.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!