Renault visar Oroch – Duster som pickup

Oroch är namnet på den konceptbil som Renault visar upp på bilsalongen i brasilianska Sao Paolo just nu. En Dacia Duster i pickup-utförande.

Lågpris-suven Dacia Duster

 är en av märkets storsäljare i Sydamerika (säljs dock inte som Dacia utan som Renault). Men det finns en lukrativ marknad som de ännu inte tagit sig in på, nämligen pickup-marknaden. Enligt Renault säljs det över 920 000 lätta kommersiella fordon i Sydamerika årligen, varav 75 procent av dessa är pickuper.Därför tar Renault nu tempen på den brasilianska salongspubliken i Sao Paolo med en konceptbil – Renault Duster Oroch. En Duster i pickupformat helt enkelt.Renault säger inte mycket mer än att den baseras på Duster. Vi ser dock att Dacia-emblemen är utbytta mot Renault-diton och att tillkommit lite färgklickar och dylikt för att tuffa till utseendet utöver själva flakdelen. Interiört har nya material tagit plats vid sidan om en viss modernisering. Tittar man noggrant på C-stolparna ser man små kameror. Dessa ska ge föraren totalt blick över omgivningarna och kan styras inifrån dubbelhytten.Renault har för avsikt att inom den närmaste tiden släppa två pickup-modeller i Sydamerika, varav Duster Oroch lär vara en av dem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!