Rezvani Beast får 200 hästkrafter extra

Rezvani uppgraderar sin Beast och nu levererar den hela 700 hästkrafter, ur en fyrcylindrig 2,4-litersmotor!

Rezvani är en relativt ny biltillverkare baserad i Kalifornien, USA, och tidigare i år presenterade de sin första modell. Beast bygger på Ariel Atom och standardversionen har en 2,4-liters fyrcylindrig kompressormatad motor från Honda som levererar 500 hästkrafter. Den lite billigare modellen Beast Speedster har samma motor men med 300 hästkrafter.

Nu presenterar företaget en vässad version som i grunden har samma motor, men nu har den utrustats med dubbelturbo och effekten är uppskruvad till hela 700 hästkrafter. Kraften skickas via en sexväxlad manuell, eller sekventiell låda, till bakhjulen. 0-100 km/h ska avklaras på strax över 2,5 sekunder, delvis tack vare att Beast X endast väger 839 kg.

Utöver den effektstarkare motorn har värstingversionen även extra bakvinge i kolfiber, ställbara Bilstein-dämpare och 19-tumsfälgar som kan kläs med antingen Continental SportContact 5P eller Toyo Proxes R888.

Rezvani Beast X ska endast tillverkas i fem exemplar och tillverkas på beställning mot en kostnad på 325 000 dollar, drygt 2,8 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!