060921_hammond

Richard Hammond i jättekrasch!

TV-journalisten Richard Hammond, framförallt känd från motorprogrammet Top Gear, skadades mycket allvarligt när han försökte slå hastighetsrekord i en Vampire. I över 450 km/h voltade bilen.

Richard Hammond och Top Gear-teamet hade begett sig till ett flygfält strax utanför Leeds i England där Hammond inför TV-kameror skulle slå nytt brittiskt hastighetsrekord. Till sin hjälp hade han en jetdriven Vampire som byggts i Sverige.

Enligt uppgift ska den kunna nå 440 km/h på sex sekunder och den ska ha en topphastighet på precis under 600 km/h.

Men Richard Hammond slog aldrig rekord. Det är fortfarande okänt vad det beror på men i 450 km/h började bilen att volta och Hammond skadades allvarligt. Han fördes genast till ett närliggande sjukhus i Leeds där han vårdas för sina skador. Läget är fortfarande kritiskt.

Dave Ogden ledde räddningspersonalen på plats och han sa att Hammond var vid medvetande när de fick ut honom ur vraket.

– När jag kom fram så pratade han och det tyder på att han i alla fall var vid medvetande, sa Ogden.

Hammonds kollega från Top Gear, James May, låter via sin agent meddela att han är helt förstörd och vill inget annat än att träffa sin vän för att se hur han mår men just nu får ingen träffa Hammond förutom hans fru och två barn. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!