081219-varning-blixthalka

Risk för ishalka i jultrafiken – kör försiktigt!

Ni som ger er ut i jultrafiken med start i kväll måste ta det försiktigt. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för ishalka i hela södra Sverige under fredagskvällen. Ta det lugnt, för inte vill ni väl missa Kalle Anka och julgröten?

Från Skåne hela vägen upp till Dalarna gäller den klass 1-varning som SMHI utfärdat i dag. En varning om att det är stor risk för is och blixthalka på vägarna. Det förrädiska väglaget håller troligtvis i sig under dagarna fram till jul, mycket tack vare minusgrader och klart väder.

Har det dessutom fallit regn under dagen så finns det än mer anledning att köra försiktigare när termometern hamnar under nollan. Det finns även risk för snö och blötsnö i delar av landet.

Vägverkets statistik visar att de värsta trafikdagarna under julen är dagen före julafton samt den 28 december. Då sker det flest olyckor eftersom det är då de flesta ger sig ut med bilen på väg till och från släkt och vänner. I år hoppas Vägverket dock att dessa dagars svarta siffror ska dämpas eftersom julafton infaller en onsdag.

Så snälla teknikensvarld.se-läsare (och alla andra), ta det lugnt i trafiken under julhelgen och kör med insidan av huvudet. Det tjänar oftast ingenting till att dra på lite extra. De få minuter tidigare man kommer fram är inte värt risken att kanske missa julen med familj och vänner.

Glöm inte att du med hjälp av vår sida Trafikläget kan ha stenkoll på vädret och väglaget där just du ska köra!

God jul på er!

Håll koll på vinterväglaget i hela Sverige

Trafikläget

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!