Robot hjälper dig överklaga parkeringsböter gratis

Att överklaga och bestrida parkeringsböter är många gånger en krånglig och tidskrävande process. Den nya tjänsten "Botboten" hjälper dig att överklaga via internet.

Den internetbaserade juristbyrån Avtal24 har utvecklat ett datorprogram, en så kallad bot, som ska hjälpa svenskar att överklaga parkeringsböter som de tycker utfärdats felaktigt. Tjänsten kallas Botboten och bestrider automatiskt böterna hos det parkeringsbolag som utfärdat dem. Det enda som krävs är att användaren svarar på ett gäng frågor. Till exempel var och när boten utfärdades, vilken typ av överträdelse den avser och vilket OCR-nummer som står på boten.

Tjänsten, som är gratis att använda, är en svensk variant av DoNotPay, som sedan 2015 uppges ha fått 375 000 böter avskrivna i USA och Storbritannien. Hur väl den kommer att fungera här i Sverige återstår att se...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!