101101-roding-roadster-23

Roding Roadster sladdar på film

För några veckor sedan kunde vi visa de första bilderna på den minst sagt udda sportbilen Roding Roadster 23. Nu har tyskarna släppt en film för att visa vad den fula ankungen är kapabel till.

Ful, snygg, avskyvärd, underbar. De flesta hade nog en åsikt när tyska Roding Automobile presenterade sitt lättviktsbygge Roadster 23 för några veckor sedan. Nu får vi bättre möjligheter att bilda oss en uppfattning om den udda skapelsen när Roding släpper en film som där bilen visar lite av vad den kan göra.

Nog ser Roadster 23 ut att kunna bli en rolig bekantskap och trots att Roding-folket bara verkar vilja köra den med sladd ska den även gå att köra fort och kontrollerat. Utseendet talar inte till dess fördel men det räcker med en snabb titt i faktabladet för att bli lite charmad. Roding Roadster 23 är ett från grunden nykonstruerat mittmotorlättviktsbygge med både chassi och kaross i kolfiber. Totalvikten stannar på 920 kilo. Vem som förser Roding med motormatieral vill Roding inte säga, de nämner bara att det är en biltillverkare med högt anseende. Motorn är i alla fall en turboladdad sexa som ger över 300 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Läs allt om Roding Roadster 23 här eller via länken nedan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!