110221-rolls-royce-120-ex

Rolls-Royce bygger elbil

Av världens alla biltillverkare kan Rolls-Royce knappast räknas till de grönaste. Men det kan det bli ändring på. Britterna gör sig nämligen redo att premiärvisa en eldriven version av Phantom.

Rolls-Royce och miljövänlighet låter som en blandning lika omöjlig som vatten och olja. Men miljötrenden undkommer ingen. Nu meddelar Rolls-Royce att de har konverterat en Phantom till eldrift och planerar att ställa ut den på bilsalongen i Genève i början av mars. Enligt vd Torsten Müller-Ötvös är det den första eldrivna bilen i superlyxsegmentet någonsin.

Tro för all del inte att Rolls-Royce tänker börja sälja bilen genast. Den eldrivna Rollsen är bara ett experimentbygge och går fortfarande under arbetsnamnet 102EX. Bilen ska skeppas runt till olika evenemang i Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika under det här året och fungera som rullande testbänk i dubbel bemärkelse. Rolls-Royce vill veta hur tekniken fungerar i den stora och tunga bilen men lika viktigt är att ta reda på delägarnas, entusiasternas, medias och inte minst allmänhetens inställning till en eldriven Rolls. 

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!