Rolls-Royce kunder vägrar diesel

Rolls-Royce av hävd konservativa kunder visar prov på sin ovilja till förändring. Enligt en kundundersökning så är det inte troligt att vi inom överskådlig framtid kommer att få se en Rolls-Royce med diesel i tanken.

Att Rolls-Royce kunder inte gillar förändring gick det att se prov på tidigare i år, då man frågade sina nuvarande kunder och eventuella blivande kunder vad de tyckte om elbilskonceptet 102EX. Då hyllades visserligen accelerationen och den tysta motorn men laddtiden och räckvidden avskräckte från ett tänkbart köp och den sista spiken i 102EX kista var därmed inslagen.

 När nu Rolls-Royce återigen rådfrågar sina kunder om vad de kan tänka sig i framtiden är svaren inte lika tvetydiga utan odelat negativa. En Rolls-Royce ska inte drivas på diesel och heller inte erbjudas i terränggående varianter. 

 –En diesel har en hel del vridmoment men kunderna kommer inte köpa det. Det ger en bild av kompromiss och den idén gillar de inte. De sa ”nej vi vill inte ha diesel ens i närheten av en Rolls-Royce, vi kommer inte köpa den”, uppger en källa vid företaget till brittiska Autocar.

 Samma källa slår dessutom i från sig att Rolls-Royce kommer bygga en suv som konkurrenten Bentley planerar.

 –Vi kan inte tänka oss en Rolls-Royce suv. Det är inget som vi överväger överhuvudtaget. Vi är inte ute efter stora volymer så vi letar inte efter en volymbil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!