Rolls-Royce Wraith rödare än någonsin

Rolls-Royce har dragit skynket av Wraith St. James Edition, en modellversion för alla som tycker att deras Rolls inte syns tillräckligt.

Brittiska superlyxbilstillverkaren Rolls-Royce släpper inte speciellt många modeller, däremot släpper de ofta olika versioner av respektive modell. Ska vi vara ärliga brukar vi inte skriva om alla dessa specialversioner, men i dag känner vi att vi att det är dags att göra ett undantag när Rolls-Royce nu har släppt Wraith St. James Edition. En bil som med tanke på namnet skulle vara klockren för Newcastle-fansen att ta sig hemmamatcherna med.

Wraith St. James är lackerad i en påtagligt röd kulör som ackompanjeras av grill i aluminium, kromhandtag och kromlister runt sidofönstren. Snygga femekrade fälgar har britterna monterat på bilen.

Bakom den blankpolerade grillen sitter, som i alla andra Wraith, en 6,6 liter stor V12-motor med twinturbo. Den levererar 632 hästkrafter och 800 newtonmeter. I framför allt brittisk motormedia har du i helgen kunnat läsa att Wraith St. James Edition är den starkaste Rolls-modellen någonsin. Det stämmer inte. De har nämligen blandat ihop britternas ”brake horsepower” (bhp, 624 i Wraith) med övriga Europas metriska hästkrafter (hk, 632 i Wraith).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!