090721-romahome-r10

Romahome R10 Solo – camping i mikroformat

Singelcampare, jägare eller fiskare. Vem som än behöver en sovplats på resa eller under några nätter i skog och mark ska få plats den lilla mikrocamparen Romahome R10 Solo. I den inte mer än 386 cm långa bilen finns plats för kök, toa, kyl, matplats och sovplats.

 Kanske var Teknikens Värld onödigt bekväma av sig när det bar iväg på campingresa i början av sommaren. De fyra stora husbilarna bjöd totalt på nästan lika stor yta som redaktionen på Sveavägen. Någon utmaning var det sannolikt inte (märk att undertecknad själv inte var med på resan). För mer utmaning skulle tidningens campinglag kanske ha valt nya  Romahome R10 Solo  , även om till och med denna lilla campingbil ska göra jobbet minst lika bra som de stora konkurrenterna, enligt uppgift.

R10 Solo är Romahomes minsta fordon och byggs på Citroën Nemo. Endast 386 cm lång och 158 cm bred kan det vara svårt att tro att något överhuvudtaget får plats i bilen. Lika mycket utrymme som de stora konkurrenterna har den inte, men det ska ändå räcka gott till kortare turer. Tanken är att den ska passa lika bra som vardagsbil men ännu bättre för den som är ute på resa eller behöver övernattning under några nätter i skog och mark. Som synes på bilderna finns bekvämligheter som kök (tvålågigt gaskök), kyl, toa, rinnande vatten, matplats bestående av fåtölj och bord, diskho, skafferi med besticklåda. Tack vare det höjbara taket är det full ståhöjd baktill. Taket är för övrigt utrustat med solpaneler som kan driva innerbelysningen och låta det extra batteriet under framsätet vila.

På campingresan knorrades det en del om de stora bilarnas törst. Lilla R10 Solo försäkrar att den inte vill ha mer än 0,49 liter diesel för varje mil som körs och därför ska tanken på 40 liter räcka långt. Med 119 grams koldioxidutsläpp kvalar den in som miljöbil också.Pris? 285 000 kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!