090210-streetwise

Rover Streetwise återuppstår

Är världen redo nu? Streetwise återuppstår efter fem i år i dvala. Men nu med nytt namn: MG 3SW!

Kinesiska Nanjing har sedan övertagandet av brittiska MG Rover Group 2005 återlanserat modellerna TF och ZT. Även Streetwise har återuppstått under namnet MG 3SW och är nu på gång för den brittiska marknaden. Där finns sedan i somras redan TF, nu med tillägget LE 500 i modellbeteckningen.

Streetwise lanserandes som en tuff ungdomsbil men fick svalt mottagande när den kom 2004. Dels för att den byggde på en nio år gammal bil, Rover 200/25, men även för att den inte levde upp till sin tuffa offroad-stil – den var bara framhjulsdriven. Många tyckte även att namnet var fånigt. Streetwise blev i juli 2008 utsedd till att ha det fånigaste modellnamnet i en omröstning här på www.teknikensvarld.se.

MG 3SW är milt uppdaterad, bakljusarrangemanget är nytt liksom blinkers i yterrbackspeglarna. Nytt är också kompass i innerbackspegeln, backsensor, sex högtalare och möjlighet att koppla in sin mp3-spelare. Toppversionen kommer med en 1,8-iters bensinmotor på 118 hästkrafter och en CVT-låda.

Sugna britter kan dock sluta fingra på lädret – MG 3SW kommer till de brittiska öarna först i höst.

Läs mer

Extern länk

MG UK

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!