Rowan ”Mr Bean” Atkinson säljer sin McLaren F1 för 99 miljoner kronor

Nu ska Rowan Atkinson sälja sin omtalade McLaren F1. Priset han begär kan kännas lite magstarkt – 99 miljoner kronor. Men så har modellen också stegrat extremt i pris senaste 1-2 åren.

Rowan Atkinson är mest känd som Mr Bean, den snurrige mannen med en nallebjörn vid sin sida och som kör omkring i en Mini. Han är också känd för att vara en sportbilsentusiast och i hans ägo har under många år en McLaren F1 funnits, den mytomspunna supersportbilen med V12-motor från BMW som på 1990-talet var världens snabbaste bil med toppfart på över 380 km/h.

Så här såg Rowan Atkinsons McLaren F1 ut efter en krasch 2011. Reparationskostnad: 9,2 miljoner kronor.

Atkinsons McLaren F1 har varit en rubrikernas bil. 2009 krockades den lite lätt. 2011 krockades den igen, denna gång betydligt hårdare. Ett och ett halvt år efter kraschen blev notan för reparationen officiell. Ofattbara 9,2 miljoner kronor kostade reparationen den brittiske komikern och skådespelaren.

När hans exemplar var ny 1997 köptes den för motsvarande 7,9 miljoner kronor. Nu har han bestämt sig för att sälja kärran och prislappen han har satt på den uppgår till ofattbara 98,8 miljoner kronor.

McLaren F1 har prisstegrat något enormt sista åren. För lite mer än två år sedan gick en F1:a för drygt 35 miljoner kronor, nytt rekord då. Förra våren såldes en McLaren F1 i USA för otroliga 66,9 miljoner kronor. Den prislappen toppar alltså Rowan Atkinson med drygt 30 miljoner kronor.

Synd att man pluggade på 1990-talet och inte satsade på en McLaren F1 i stället, hade varit en effektivare investering.

Rowan Atkinsons McLaren F1 har chassinummer 61. Den är med andra ord ett av de absolut sista exemplaren av gatversionen som tillverkades i 64 exemplar. F1 tillverkades i totalt 106 exemplar utöver gatversionen rör det sig om banversioner och några prototyper.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!