080929-ruf-eldriven-cayman

RUF pluggar in Porsche Cayman

Den eldrivna sportbilen Tesla Roadster kan snart få stark konkurrens från oväntat håll. Väletablerade Porsche-trimmarna RUF har tillkännagett att de ska bygga en eldriven version av Porsche Cayman med imponerande prestanda.

En av de mest omtalade bilar på senare tid, alla kategorier, är förmodligen Tesla Roadster. Som en av de första fullt funktionsdugliga elbilarna på marknaden är den även den snabbaste. Nu kan den Kalifornienbyggda Teslan dock få konkurrens från oväntat håll. Meriterade Porsche-modifierarna RUF har byggt bilar i mer än 60 år. Nu ska de ta sig an den eldrivna sportbilsmarknaden och framförallt Tesla Roadster. De ska göra det med en eldriven Cayman.

RUF planerar att lansera den eldrivna bilen redan nästa månad, uppger tyska Auto Motor und Sport. Det finns ännu inga uppgifter om pris eller hur många bilar som ska byggas. Bilen uppges få en 204-hästars elmotor som levererar 650 Nm i vridmoment. Tesla Roadster kan slänga sig i väggen med sina 375 Nm, även om den överträffar RUF på hästkraftssidan med 248 hästkrafter. Kraften ska lagras i en hop lithiumjon-batterier som kan laddas via ett vanligt eluttag och räckvidden uppges bli någonstans mellan 250-300 kilometer. Fartresurserna blir fullt likvärdiga Tesla Roadsters. 0-100 km/h ska gå på strax under fyra sekunder och toppfarten anges till 200 km/h.

RUF uppges basera elbilen på sin specialversion av Cayman, som går under namnet 3400 K. Med 400 hästkrafter och 440 Nm är den faktiskt något långsammare än sitt framtida eldrivna dito. Accelerationen från 0-100 km/h tar 4,4 sekunder medan toppfarten är högre och stannar på 291 km/h.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!