Rumpan på nya Corvette är avslöjad

Generation C8 av Chevrolet Corvette är fortfarande en dold hemlighet, om man bortser från bakänden.

Nya Chevrolet Corvette ska presenteras den 18 juli. Det var tänkt att vi då för första gången ska få se bilen i sin fulla prakt. Hittills har vi vid olika event sett den fullt maskerad.

Men tack vare en läckt bild via Facebook, och som har bekräftats som äkta av ”Vette-fansen” på amerikanska Corvette Forum, vet vi nu hur generation C8 ser ut bakifrån.

Vad vi ser är något helt annat än den bak som generation C7 har visat upp under snart sju år. Nya Corvette-baken innehåller betydligt fler veck, vinklar och urgröpningar än vad dagens gör. Dessutom har Chevrolet frångått de fyra centralt placerade puffrorna och i stället valt kvadratiskt utformade ändrör, parvis placerade på var sin sida om diffusorn.

Så här ser dagens Corvette ut bakifrån, här i ZR1-utförande.

Det är dock inte baken som är den stora nyheten hos nya Corvette, i stället är det placeringen av motorn som är snackisen. Den har nämligen placerats i mitten av bilen, inte under huven som i dag. Det ger Corvette ett helt annat utseende, mer åt de europeiska supersportbilarnas former.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!