100226-saab ryssland plan

Ryssland ingår i Saabs planer – Antonov intervjuad

Saab ska satsa och expandera i Ryssland. Det framgår i en intervju med ryssen Vladimir Antonov som SVT Rapport fått chans till. I planerna ingår bland annat en Saab-fabrik i Kaliningrad.

SVT Rapport har träffat Spyker-finansiären Vladimir Antonov. Den omtalade ryssen har det skrivits spaltmeter om sedan GM enligt kontrakt förbjudit honom att vara aktieägare i Saab Spyker under tiden som GM äger preferensaktier i Saab, det vill säga till och med sista december 2016.

I intervjun berättar Antonov hur han var involverad i förvärvsprocessen kring Saab och hur han helt plötsligt motades bort. Han berättar även om de långt framskridna planer som han och Spyker under lång tid haft för Saab.

– Vi hade planer på att bygga en fabrik i Kaliningrad, som har bra förbindelser med de skandinaviska länderna. Vi skulle också bygga om äldre modeller, som 9-3, för den ryska marknaden, eller för Ukraina och Kazakstan. Prislappen för de ombyggda modellerna skulle hamna på motsvarande 90 000 svenska kronor, berättar Antonov för SVT Rapport och påpekar att han gärna är involverad i framtiden, antingen som aktieägare eller finansiär – beroende på om GM ändrar inställning.

Se hela SVT Rapports intervju nedan.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!