060509_mazda_Rx8

RZ - ny exklusiv Mazda RX-8

Genom samarbete med motorsportföretaget Prodrive satsar Mazda på förbättrad väghållning och mer körglädje i nya RX-8 RZ. Serien blir liten. Endast 800 bilar kommer att tillverkas.

Mazda följer trenden med små exklusiva modellserier. Enligt sin pressrelease gör man det på uppmaning av märkets kunder. Genom att utveckla sin rotationmotorförsedda  RX-8 tillsammans med Prodrive vill man ge modellen den rätta känslan av motorsport. Målet har enligt Mazda varit att förbättra väghållning och körkänsla utan att försaka komforten, i det man kallar en äkta fyrsitsig coupé. 

Eibach och Bilstein fått leverera fjädringskomponenterna, vilka sänker bilen 15 mm. De 10-ekrade 18-tums fälgarna tillverkas av OZ och är prydda av fälgcentrum i kolfiber med Prodrive- och OZ-logotypen. 

För ett sportigare ljud är bakre ljuddämparen utbytt. En ny grill, sportigare backspeglar och bakre spoiler är andra skillnader gentemot den vanliga RX-en. Möjligheterna att välja färg kommer att bli begränsade. 480 lackeras i brilliantsvart och resterande 320 i galaxgrått.

Prestanda är oförändrade jämfört med vanliga RX-8, vilket innebär 0-100 på 6,4 sekunder och en toppfart på 240 km/h.

Premiär sker i Storbritannien den 1 juli. Priset kommer att ligga på motsvarande 360 000 kr. Om modellen kommer till Sverige och vilket priset den får, är i dagsläget oklart.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!