Så förbereder IIHS ett krocktest

Att utföra ett krocktest av en bil är tydligen inte så enkelt som att bara smälla in den i en vägg. I en ny film får vi gå in bakom kulisserna hos amerikanska IIHS och se hur krocktesterna förbereds.

De allra första krocktesterna av bilar gjordes på enklast möjliga vis: hitta en tillräckligt solid vägg, sätt en modig/dumdristig förare bakom ratten, ta sikte på väggen och gasa tills det tar stopp. Utvecklingen har förstås gått långt sedan dess och när de två stora krocktestorganisationerna Euro NCAP och IIHS testar bilar är det en allt annan än enkel process.

 I filmen nedan tar amerikanska IIHS med oss på en pedagogisk genomgång av alla förberedelser som måste göras innan bilen slungas in i en vägg. Ett krocktest som är över på några sekunder kräver av allt att döma åtskilliga timmars förberedelse.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!