Så här ser nya Skoda Superb ut bakifrån

Skoda fortsätter att portionera ut nya Superb i omgångar. Nu är den stund kommen då vi får se ändalykten.

Först kunde vi visa er första spionbilderna på nya Superb. Ett par dagar senare skickade Skoda själva ut spionbilder på bilen för att ytterligare några dagar senare släppa en skiss som visar upp det nya utseendet framifrån (bilden nedan). Nu är det dags för nästa skiss som visar andra sidan av nya Superb, nämligen bakändan.

Som vi tidigare skrivit ser vi en hel del av konceptbilen VisionC i nya Superb. Enligt Skoda själva får Superb med maskulint snitt än tidigare samtidigt som den uttrycker med känslor.

Vi väljer i stället att formulera det som att nya Superb blir snyggare än modellen någon gång tidigare varit (två generationer). Redaktionschef har redan varit nere i Prag och sett den färdiga bilen och skriver under på det. Han säger att den är något av en tjeckisk Audi A8 i form och proportioner.

Nya Superb sägs bli 75 kilo lättare än föregångaren, trots att den är större och rymligare.

Under huven blir det bensin- och dieselmotorer så det står härliga till. En annan härlig detalj misstänker vi är prislappen. Det snackas om ingångspris runt 230 000 kronor vilket är svårslaget med tanke på storlek på bil.

I mitten av februari är det världspremiär på hemmaplan i Prag. Vill du se den live får du dock snällt vänta till det är dags för bilsalong i Genève ungefär en månad senare.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!