Så ser nya Kia Sportage ut

För ett drygt dygn sedan fick vi se officiella illustrationer. Nu får vi i stället se riktiga bilder då nya Kia Sportage tagits på bar gärning i hemlandet Sydkorea.

Illustrationerna som Kia 

skickade ut i går visade att nya Sportage är väldigt mycket rundare och mjukare i formerna än föregångaren. Men riktigt så slank och ”storhjulad” som på bilderna, det blir den inte. Det förstod vi redan i går och får bekräftat i dag eftersom nya Sportage har avslöjats på bild och film från Sydkorea.

Jämförelserna vi gjorde med Porsche i gårdagens artikel kan vi i dag slänga i det runda arkivet. Fronten, huven och strålkastarna påminner i stället mer om en Opel Adam med en släng från Peugeot. Lite Hyundai-former kan också skönjas.

Under huven kan vi vänta oss samma motorpalett som återfinns i nya Hyundai Tucson eftersom de båda är syskonbilar rent tekniskt. Det innebär i så fall två bensinmotorer på 1,6 liter vardera samt tre dieselmotorer på 1,7 respektive 2,0 liter där sistnämnda finns med två olika effektuttag.

Premiär för nya Kia Sportage är det på bilsalongen i Frankfurt om en månad.

Nya Kia Sportage skiljer sig rejält i formerna...
... från sin föregångare som här visas i 2014 års kostym.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!