Foto: Skoda

Så ser Skoda Kamiq ut invändigt

Skodas kompakta suv Kamiq täcks av under Genèvesalongen men redan nu vet vi hur den ser ut invändigt. Och vi har sett det förut…

Skoda fortsätter att släppa pressmeddelanden om Kamiq, den tredje suven från märket för den europeiska marknaden. Fortsätter de i denna takt finns det risk att avtäckningen i Genéve blir glest besökt då alla redan vet allt om bilen i fråga.

Skoda släpper nu en bild på bilens inredning och det vi ser är en miljö vi känner från Scala – ersättaren till Rapid som presenterades i december 2018. Kamiq blir därmed andra modell ut med det som måste betraktas som Skodas nya invändiga formspråk. Digital förarmiljö och större samt högre placerad pekskärm i mitten hör till de utmärkande detaljerna.

Med pressmeddelandet ”avslöjas” också att Kamiq bygger på Volkswagen-koncernens MQB-plattform samt att axelavståndet är 2 651 millimeter. Bagageutrymmet sväljer 400 till 1 395 liter beroende på om ryggstödet bak är uppfällt eller inte.

Kamiq blir minst i trion av Skoda-suvar som i övrigt utgörs av Karoq, presenterad 2017, och Kodiaq från 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!