070112_saab_91

Saab 9-1 kan visas i London nästa år

Enligt brittiska Autocar planerar Saab att visa en konceptversion av 9-1 på Londonsalongen i juli nästa år. Saab-källor i USA säger att bilens form kommer att vara dramatisk och ikonisk.

Som det sedan tidigare listats ut ska Saabs minsting sättas ihop hemma i Trollhättan och baseras på GM:s deltaplattform som även agerar grundstomme i Opel Astra. Den lilla Saaben, som ska konkurrera med BMW 1-serie, Audi A3 och Volvo C30 med flera, förväntas få säljstart sent 2009.

Än så länge har inga uppgifter läckt ut om hur konceptet kommer att se ut. Det enda vi har att gå efter är de tidigare visade koncepten 9X och 9-3X. Därtill kommer uppgifter från den tidigare nämnda Saab källan som säger att bilen ska bli dramatisk och få en ikonlik form, vad nu det kan innebära. Samma källa säger även att bilen ska bli sportig nog för att passa Saabs karaktär. Den ska även präglas av funktionalitet för att attrahera de yngre köparna.

Enligt Autocar har Saab nyligen bestämt den slutgiltiga formen för 9-1 och snart kan arbetet med produktionsbilen börja.

En annan Saab att snart begå premiär är 9-4X. Suven kommer att visas på Detroit mässan i januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!