110220-saab-independence

Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition firar ett år utan GM

Nu har Saab levt ett år utan General Motors inblandning, något de själva beskriver som ett år i frihet. På onsdag den 23 februari firas detta stort i Trollhättan men redan nu har bilder på en alldeles speciell frihets-Saab läckt ut på nätet.

På onsdag lägger alla 3 800 anställda vid Saab Automobile i Trollhättan ned verktygen för att fira friheten. Delar av Trollhättan-fabriken ska fungera som ett festområde där de anställda, återförsäljarna, underleverantörerna och media kommer att uppmärksamma ”Independence Day” – ettårsdagen för Saabs skilsmässa från GM. Men det är inte allt. Redan nu har Saabsunited.com fått tag på bilder och information som avslöjar en specialversion av 9-3 Cabriolet.

Den tomatröda Saaben kallas 9-3 Cabriolet Independence Edition och den unika kulören heter egentligen Sunset Red. Fler detaljer som särskiljer 9-3 Cabriolet Independence är nya 18-tumsfälgar, sportstolar i grått med orange sömmar och orange mittrand, Super Sport-ratt, orange turbomätarnål samt en del inredningsdetaljer som vanligtvis bara finns på Hirsch-Saabarna. Motorn blir samma 220-hästars 2,0T Biopower som finns i 9-5. Om man tittar en gång extra ser man att Independence-bilen har ny inramning runt dimljusen - en förändrin som kommer att spridas till resten av 9-3-programmet inom kort.

Ni som lockas av Independence-versionen får skynda till Saab-handlaren, endast 366 exemplar ska byggas. Det är naturligtvis ingen siffra som har tagits ur luften. Varje bil ska representera varje dag Saab har klarat sig utan GM. Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition kommer att ingå i Saabs Genevèuppställning, som därutöver ska bestå av en ny konceptbil, 9-4X samt 9-5 SportCombi.

Extern länk

Saabsunited.com

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!