100803-saab-9-3-facelift

Saab 9-3 facelift kommer i höst

Nya 9-5 är ut på marknaden och nu kan Saab vända sina krafter mot instegsmodellen 9-3. Nya uppgifter från SaabsUnited.com säger att 9-3 står inför ett ansiktslyft som ska få den att likna nya 9-5 och krypa under miljöbilsgränsen.

Som vanligt är det entusiastsajten SaabsUnited.com som har vaskat fram de senaste Saab-nyheterna. Den här gången handlar det om 9-3 och ett förestående ansiktslyft. Gamla Saab 9-5 var bilen som mer eller mindre gav ansiktslyftningarna ett ansikte och vad det verkar ska även 9-3 få ett omfattande lyft. Än så länge finns det inga officiella uppgifter från Saab men lyftet väntas presenteras redan i augusti och införas på bilarna från och med modellår 2011.

Enligt SaabsUnited.com ska 9-3 få en till stora delar ny front med många drag från nya 9-5. Saab är naturligtvis intresserade av att skaka av sig GM-spåren och få 9-3 att passa in i det nya design-DNA:t. Det ska bli möjligt att välja mellan de två utförandena Vector Griffin och det lite sportigare Griffin Aero. De två kommer att skiljas åt främst genom aningen olika frontspoilers. En annan nyhet är att 9-3 ska få nya strålkastare med samma isbitsliknande design som finns på 9-5. Baktill blir det betydligt försiktigare förändringar, den enda nyheten är att Gripen-loggan byts mot texten SAAB. Sedanmodellen kommer dessutom att få en kromad hockeyklubba längs med fönsterlinjen. På insidan består ansiktslyftet av nya, finare material samt att vissa silverfärgade lister byts mot nya mörkgrå.

Även under huven händer det saker med uppdateringar för flera av motorerna. Mest intressant är nya versioner av 1,9-litersdieseln. SaabsUniteds uppgifter tyder på att motorn ska släppa ut mindre än 120 gram koldioxid i alla sina tre effektuttag – 130, 160 och 180 hästkrafter.

Test och provkörningar

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!