Shenbao C-Series Foto: Teknikens Värld och Autohome

Saab 9-3 har blivit Shenbao C-Series

För några veckor sedan kunde vi visa bilder på gamla Saab 9-5 i kinesisk kostym – Shenbao D-Series. Nu har bilder på lillebror C-Series dykt upp i Kina, en bil som under skalet är en Saab 9-3.

I slutet av 2009 kom kinesiska Beijing Automotive överens med GM om att de köper teknik och verktyg från Saab. I köpet ingick tekniken från Saab 9-5 generation ett som tillverkades mellan 1997 och 2010 samt Saab 9-3 generation två som tillverkades mellan 2002 och 2011, alltså inte den generation som i grunden utgick från 1990-talets 900. 

 Vad det har blivit av 9-5 kunde vi se i samband med Shanghais bilsalong förra månaden. I sin nya, kinesiska skrud heter den Beijing Auto Shenbao D-Series (läs allt om den här) efter att ha visats upp som konceptbil två gånger – dels under namnet C71 och dels under C70G.

 Nu har de första bilderna på Shenbao D-Series lillebror C-Series, alltså ”Kina-9-3:an”, dykt upp efter att tidigare endast visats som koncept vid namn C50E och C60F.

 Uppgifterna om Shenbao C-Series är än så länge knappa, men vi vet åtminstone vilken motor som ska stå som drivkälla. Det blir en direktinsprutad turbomotor som benämns T-Power 150. Den har en cylindervolym på 1,5 liter och ger 163 hästkrafter och 225 newtonmeter. Motorn är inte förbehållen gamla 9-3 utan kommer att användas i fler bilar från Beijing Automotive.

 Nå, vad tycker du om 9-3 i kinaskrud?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!