081105-saab-9-4-x-försenas

Saab 9-4X försenas ett år

I förra veckan kom dråpslaget – GM stoppar utvecklingen av alla nya modeller de kommande två åren. Vi hoppades då att Saab 9-4X, som i princip är färdig, skulle undantas. Nya uppgifter säger att även 9-4X försenas.

Det blir allt mer tydligt att General Motors inte klarar av att hantera krisen man befinner sig i. Bilförsäljningen i USA rasar och nådde i dagarna den lägsta nivån på 25 år. I förra veckan meddelade GM att man stoppar all utveckling av nya modeller de kommande två åren. Lanseringen av nya Saab 9-5 förväntas bli uppskjuten till början av 2010 och 9-3X läggs på is. Idel tråkiga nyheter för svensk del. Nu meddelar Leftlane News att även 9-4X försenas.

Leftlane hänvisar till källor som säger att leverantörerna som förser GM med delar till 9-4X har fått order att stoppa utsändningarna till GM:s fabriker. Det var tänkt att tillverkningen skulle kunna börja under hösten 2009 i GM:s fabrik i Ramos Arizpe i Mexiko. Leftlanes källor säger att produktionsstarten försenas med så mycket som tolv månader.

Som om inte det vore oroväckande nog för svensk del uppger Leftlane dessutom att Cadillac SRX – Saab 9-4X:s plattformssyskon – ska lanseras enligt schemat. SRX ska börja rulla av bandet i maj nästa år. Det får oss att undra vad GM har för avsikt med 9-4X.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!