101117-saab 9-4x film

Saab 9-4X i sin snygga reklamfilm

Saab 9-4X är efter mångt och mycket presenterad inför publik, vilket ägde rum i Los Angeles tidigare i dag. I samma veva som premiärvisningen har Saab släppt reklamfilmen för bilen... som är absolut värd att se på.

I morgon är det exakt en månad sedan Saab valde att öppna upp dammluckorna och lät bilder och all information om Saab 9-4X forsa ut till oss slutanvändare, det vill säga kunderna. I dag har bilen haft sin världspremiär på Los Angeles bilsalong – inte en dag för tidigt skulle man kunna säga.

Samtidigt som världspremiären har Saab släppt den officiella reklamfilmen för bilen, en 1 minut lång film som kommer att rulla upp på våra tv-apparater inom kort. Och som vanligt när det gäller Saabs reklamfilmer är det estetiskt väldigt snyggt, cleant och skandinaviskt. Saab har hittat en reklambyrå som sticker ut utan att behöva göra det där överdrivna. Utan att vara Saab-fantast får man absolut lov att säga att det är en snygg produktion.

Ta nu och kika på filmen här nedan och kläm iväg en kommentar om vad du tycker om filmen, men framför allt vad du tycker om bilen som vi nu ser i rörelse för första gången.

Saab 9-4X är här för att ta sig an konkurrenter som Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK och Volvo XC60. Inte en helt lätt uppgift för Trollhätte-crossovern som ska byggas i GM:s fabrik i Mexiko. Men det verkar som att 9-4X kan ha trumf på hand, i alla fall om man ser till folks reaktioner på nätet. 9-4X:s former uppskattas av de flesta. Tyvärr dröjer det till augusti nästa år innan du får se bilen i verkligheten. Om du inte åker till USA vill säga, där har 9-4X lanseringspremiär redan i maj.

9-4X kommer, i alla fall till den början, med två olika bensin-V6:or. En på 3,0 liter med 265 hästkrafter och en på 2,8 liter med twinscrollturbo och 300 hästkrafter. Vill du fördjupa dig i tekniska detaljer och massor av bilder gör du bäst i att klicka här.

Men som sagt, ta nu en titt på filmen nedan. Första gången vi ser produktionsklara 9-4X i rörelse.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!