Foto: Hans Hedberg

Saab 9-5 återuppstånden som Shenbao D-Series Aero

Gamla Saab 9-5 lever vidare i Kina och står faktiskt utställd på Shanghaisalongen. Men den gör det under nya namnet Shenbao D-Series Aero och är maskerad med en Mercedes-inspirerad kaross.

Beijing Auto, BAIC, köpte de tekniska rättigheterna till gamla Saab 9-5 och 9-3 2009 och sedan dess har det dykt flera Saab-baserade konceptbilar men den kinesiska fabriken verkar fortfarande inte ha fått igång produktionen. På årets Shanghaisalong ställer de ut ännu en konceptbil med Saab 9-5 som grund. Vi har tidigare sett C70G och nu är det dags för en prestandaversion av densamma med helt nya modellnamnet Shenbao D-Series Aero.

 Den nya konceptbilen är en prestandaversion av C70G och med den nya hungriga fronten påminner den inte så lite om Mercedes E-klass i AMG-utförande. I faktabladet kan man läsa att Shenbao D-Series Aero drivs av en turboladdad 2,3-litersmotor som ger hela 349 hästkrafter och 500 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på cirka sex sekunder. I samband med plattformsköpet 2009 fick BAIC även med Saabs 2,0- och 2,3-litersmotorer men det är oklart om det är den senare som finns i nya konceptbilen eller om BAIC har utvecklat en ny konstruktion. Om de även köpte Aero-namnet har vi inga uppgifter om…

Missa för allt i världen inte bildgalleriet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!