060102_saab_igen Foto: Saab

Saab 9-5 BioPower Concept på Detroitsalongen

Saab satsar vidare på etanoldrift och succén BioPower. På bilsalongen i Detroit visas nu en konceptversion av 9-5 Aero BioPower med imponerande 310 hästkrafter.

Saabs etanolsuccé 9-5 BioPower ska erövra USA. På bilsalongen i Detroit visar de nu en konceptversion av 9-5 BioPower Aero som ska imponera på de amerikanska kunderna. Konceptbilen ska enligt uppgift få en effekt på 310 hästkrafter som är en ökning med 20 procent jämfört med vanliga 9-5 Aero. Även vridmomentet har fått en ordentlig knuff jämfört med gamla motorn. 440 Nm är en ökning på 25 procent. Detta med E85 etanol i tanken. Saab visar attt det helt klart går att ha en motorstark bil som samtidigt är miljövänlig.

Accelerationen ska också vara riktigt bra. 0-100 km/h ska klaras av på under sex sekunder, alltså en sekund bättre än vanliga 9-5 Aero som klarar det på 6,9 sekunder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!