110516-saab-9-5-polisbil

Saab 9-5 byggs om till polisbil

Trots sin lyxiga framtoning ska även nya Saab 9-5 sättas i tjänstgöring hos Polisen. Spana in det här filmklippet där ANA-folket beskriver hur 9-5 anpassas för polisens bruk.

Saab-fabriken i Trollhättan må stå stilla för tillfället men ANA Specialbilar, som håller till endast ett stenkast från fabriken, har i alla fall lyckats få tag i några 9-5:or som de bygger om till polisbilar. Gamla Saab 9-5 med blåljus på taket är en vanlig syn och det tycks som att även efterträdaren kan bli detsamma. Saabsunited.com har fått komma in i ANA:s verkstad och passade på att filma när verkstadschefen Martin Schmidmeir presenterar nya 9-5 i polisutförande och berättar lite om vad de gör med bilarna. Under andra halvan av filmen berättar Martin om 9-3 i civilpolisutförande och nämner bland annat hur mycket det kostar att bygga om en Saab till polisbil.

Test och provkörningar

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!