Saab 9-5 Foto: Charlie Magee Photography

Saab 9-5 utsedd till Årets Bil – i Singapore

Saab 9-5 nominerades till Årets Bil i Europa 2011, men längre än så kom den inte. Bättre upp nu när modellen äntligen erövrade Årets Bil-titeln, dock inte i Europa utan i Singapore.

Saab 9-4X är bland finalisterna i Truck of the Year 2012-utmärkelsen i Nordamerika. Saab 9-5 kan däremot stoltsera med att redan norpat åt sig en fin titel, nämligen som Årets Bil i Singapore.

 Det är modellversionen med 2,8-liters V6 med turbo som har utsetts till Car of the Year i klassen premiumsedaner där den slog konkurrenter som Audi A6 och BMW 5-serie.

 Utmärkelsen ingår i tidningen Wheels Asias årliga bilkonsumentguide som rankar alla modeller som finns till försäljning i Singapore.

 Det är en rätt hygglig skalp Saab plockat åt sig med tanke på företagets turbulenta år och motståndet i klassen, förstnämnda tycker man borde ligga dem lite i fatet vid omröstningar likt denna.

 Saab själva är också nöjda. Så här säger Jonas Hernqvist som är regionchef för Saab på de asiatiska marknaderna:

 – Vi är väldigt glada. Marknaderna i Asien är krävande och särskilt då den singaporianska, eftersom det är så restriktivt när det kommer till bilimport. Därför är det extra glädjande och uppmuntrande att Saab 9-5 hedras på detta sätt.

 Nu håller vi våra tummar för att Saab också kammar hem North American Truck of the Year 2012, något du kan läsa om via länk nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!