080213-saab-jukkasjärvi

Saab Aero X fastfrusen i Jukkasjärvi

Besökare på ishotellet i Jukkasjärvi kan från och med igår beskåda den uppmärksammade konceptbilen Aero X. Provsittning tillåts inte, den är nämligen byggd i is.

Is-Saaben är en del i vad Saab kallar “The Saab Move Your Mind Room” .  I marknadsföringssyfte har Saab hyrt in sig i ett av ishotellets rum och skapat vad dess designchef Simon Padian vill beskriva som en resa där besökarens uppfattning om vad som är normalt ställs på sin ända. Tillsammans med ishotellets designer Tjåsa Gusfors har Simon Padian skapat en installation som visar Saabs tänkesätt och designarv. Höjdpunkterna är ljud- och ljusspel och den ur is skulpterade Aero X.

Med tydlig inspiration av Bondfilmen Die Another Day kommer Aero X som skjuten ur ett isblock. Hur det ser ut i verkligheten vet vi inte, men på bild ser det i alla fall riktigt snyggt ut. Utställningen öppnade igår och finns troligen kvar tills den antar flytande form. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!