060822_aerox

Saab Aero X på konceptbilsutställning

Saab Aero X tyckte det var tråkigt hemma i Trollhättan, den hade ingen att vara med. Därför tog Saab över den till den 56:e Councours d’Elegance i Pebble Beach, Kalifornien. En träff för konceptbilar.

På plats i Pebble Beach trivdes Aero X mycket bättre. Där hade den kompisar som Bentley Continental GTC Covertible, Maybach Excelero och Pininfarina Ferrari P4/5. Konceptbilarna fick mycket uppmärksamhet bland kändisar och bilmänniskor, bland annat kommenterade den amerikanske komikern Jay Leno Aero X väldigt positivt.

– Eftersom den går på 100 procent etanol är det en skuldfri bil, det passar in väldigt bra i Hollywoodbilden, sa han. Leno som är något av en bilfantast äger bland annat en tvåtakts Saab 93 från 1958.

När träffen var över fick Aero X direkt eskort upp till New York där den 24:e upplagan av Nordamerikanska Saabägarkonventen ska äga rum nu till helgen. Aero X väntas möta upp cirka 300 Saabfantaster.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!