100125-saab-affär ej klar

Saab-affären dröjer – inte klar!

De uppgifter som SVT Rapport presenterade för bara en stund sedan stämmer inte med verkligheten erfar de själva. Enligt deras källor dröjer beslutet om en försäljning ytterligare.

Någon Saab-affär kommer inte att offentliggöras i dag som tidigare uppgifter påtalade. Återigen är det SVT Rapport som kommer med den senaste informationen kring förhandlingarna. För bara ett par timmar sedan hade deras källor bekräftat för dem att förhandlingarna har gått så pass långt framåt att GM och Spyker Cars har kommit överens om att göra affär. Nu dementerar nya källor till SVT Rapport uppgifterna. Det senaste är att affären drar ut på tiden då förhandlingarna har börjat kärva. Någon affär kan vi alltså knappast förvänta oss i hamn i dag.

Näringsminister Maud Olofsson vill inte kommentera hur långt affären utvecklats, men hon hoppas på ett snart avslut och att det blir en överenskommelse.

GM:s vd Ed Whitacre ska hålla en pressträff klockan 17.30 svensk tid i dag meddelade GM alldeles nyligen. Varför de har valt att hålla denna pressträff är okänt och om det innebär några besked om Saab är också okänt.

Spyker Cars dementerar tidigare uppgifter

Spyker Cars som förhandlar med GM har alldeles nyss skickat ut ett pressmeddelande som lyder:

Spyker Cars, tillverkare av exklusiva premiumsportbilar, har noterat de senaste mediaspekulationerna angående Saab-förhandlingarna. Spyker bekräftar att samtal pågår, men att resultatet av dessa fortfarande är ovisst. Eftersom Saab för närvarande är i likvidation måste samtalen avslutas snart.

Uppdatering efter GM:s presskonferens

General Motors vd Ed Whitacre kom inte med något glädjebesked när han höll presskonferens på måndagskvällen. Han konstaterade kort att processen att avveckla Saab fortsätter men att förhandlingarna med Spyker Cars fortskrider. Han ville inte kommentera saken ytterligare.

Huvudnyheten på presskonferensen var i stället att Ed Whitacre, som sedan december har varit tillförordnad vd, har utsetts till permanent för GM tills vidare. Därmed är jakten på en ny vd avslutad och den 69-årige Whitacre håller i rodret tillsvidare.

Genii Capital har gett upp

Luxemburg-baserade investmentbolaget, som sent gav sig in i budgivningen, kastade i måndags in handduken och ger alltså upp om ett förvärv av Saab. Redan i förra veckan annonserade de att de inte har haft tiden på sin sida och nu har de skickat ut följande meddelande:

”Genii Capital kom i dag fram till att tajmingen i budgivningsprocessen för Saab är oförenlig med att genomföra en hållbar affärsplattfom för framtiden”.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!