090611-koenigsegg-saab

Saab-affären på väg att spricka?

Det senaste i affären kring Saab Automobile är att den nu kan spricka då några av de tilltänkta ägarna har tröttnat på rampljuset och därmed kan vara på väg att hoppa av.

Det är GP som kommer med uppgifterna att Saab-affären i värsta fall kan komma att spricka, något de grundar på efter att ha talat med näringsdepartementets statssekreterare Jöran Hägglund som fungerar som regeringens chefsförhandlare när det rör sig om bilindustrin.

När GP frågar honom om bilden av den tilltänkta ägarstrukturen har klarnat får tidningen till svar att regeringen har träffat dem, men att en del förändringar möjligtvis är på gång.

– Det finns de där som inte gillar att synas. De tycker uppenbarligen att det som skett hittills har varit för mycket. Så det håller på att ske någon förändring.

Sedan bildandet av Koenigsegg Group offentliggjordes i början av sommaren har gruppens befattningshavare blivit heta villebråd. Främst media har försökt gräva fram så mycket information som möjligt om personerna bakom och frågeställningarna kring deras kapital har varit många. För någon eller några av personerna kan denna uppmärksamhet ha blivit för mycket och kanske drar sig ur av den anledningen.

Personerna bakom Koenigsegg Group är vd Christian von Koenigsegg, styrelseordförande Augie K Fabela, styrelsemedlemmarna Bård Eker och Mark Bishop samt styrelsesuppleanten Melissa Schwartz.

På Saab säger man sig inte ha information som kan bekräfta Jöran Hägglunds uttalanden och Koenigsegg Group har inte gått att nå för en kommentar när GP har sökt dem.

Förhandlingarna mellan GM och Koenigsegg Group bör nu vara på väg in i en slutfas, enligt tidigare uppgifter. Vad som händer med dessa förhandlingar om den tilltänkta ägarstrukturen redan i detta skede börjar få kalla fötter är svårt att sia om, men obemärkt lär det inte gå förbi.

Uppdatering

TT har varit i kontakt med statssekreterare Jöran Hägglund efter gårdagens snack om att affären kan vara på väg att spricka. På frågan om det finns fara för att affären inte blir av svarar han till TT:

– Nej, jag skulle nog inte dra den slutsatsen. Jag har ingen indikation på att eventuella förändringar i ägargruppen skulle påverka affären.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!