110803-saab-reklam

Saab anlitar PR-byrå – igen

Biltillverkaren Saab behöver bättra på sin image efter de senaste turerna. Nu har man slutit avtal med reklambyrån Lowe Brindfors. Men tjänstemännens löner har inte kommit in ännu.

Tjänstemännens löner har inte kommit in ännu men Saab har begravt stridsyxan med sin reklambyrå sedan tidigare, Lowe Brindfors, skriver medietidningen Resumé.

Reklamfirman Lowe Brindfors bröt samarbetet med Saab Automobile i våras och drog då tillbaka samtliga kampanjer fram tills att Saab betalat de tio miljoner kronor man var skyldig. Nu menar bägge parter att betalningen är löst och att samarbetet tas upp på nytt, enligt Lowe Brindfors bokslut. Där står att läsa: 

”I juni 2011 blev parterna eniga om betalning och arbetet sattes igång igen för höstens kampanjer. Vi har en tät och positiv dialog med Saab Automobile AB och följer nära utvecklingen av företaget.”

Saab vill inte svara på frågan om reklamfirman fått betalt annat än att de kommit överens.

Tjänstemännens löner ”på gång

I dag rapporterar Dagens Industri att Saab ska ha löst den kortsiktiga finansieringen som ska betala tjänstemännens julilöner. Det ska Swedish Automobile, som äger Saab, ha sett till genom en nyemission av Saabs aktier där fonden GEM, Global Yield Fund Limited köper fem miljoner aktier. 

Vad Saab får ut för aktierna är ännu för tidigt att veta, men stämmer aktiekursen på 1,42 euro betyder det att aktierna har ett värde av 7,1 miljoner euro, eller ungefär 64,5 miljoner kronor. 

Än har pengarna inte rullat in på deras konton men Saab Automobiles informationschef Eric Geers säger att de 1 600 tjänstemännens löner ska betalas ut innan veckan är slut.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!